Pita od misirke/turkinje bundeve

Mirjana Plećaš
Autor:

Mirjana Plećaš

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Napraviti uobičajeno prhko tijesto i neka odstoji u hladnjaku u prozirnoj foliji oko pola sata. Do tada štapnim mikserom usitniti pečenu bundevu da postane pire, sa ostalim sastojcima dodati u multipraktik da postane fina kremasta smjesa.

Tijesto razvaljati u obliku kalupa za pite i peći 10-tak minuta na 180 stupnjeva. Istresti kremu i peći još oko 50 minuta na 160 stupnjeva.
Ohladiti i poslužiti.
 
Dobar tek!

Sastojci:

Prhko tijesto:

  • 250 g brašna
  • 120 g maslaca
  • 50 g šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 jaje
  • malo limunovog soka
  • prsohvat soli
Punjenje:
  • 400-500 g pečene misirke/tikve bundeve
  • 120 g šećera
  • 2 jaja
  • 150 g ABC sira
  • 150 g svježeg sira
  • cimeta po ukusu više ili manje, đumbira i prstohvat mljevenih klinčića