Torta od sira i čokolade ili ti crna kraljica!

Mirjana Plećaš
Autor:

Mirjana Plećaš

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Maslac otopiti i dodati izlomljenim keksima u multipraktik dok se ne povežu. Na kalup za torte izrezati krug od kore oblatne (radi lakšeg rezanja ali sama oblatna se ne jede).
 
Staviti smjesu preko nje i dobro utisnuti i podjeliti ravnomjerno, neka ostoji u zamrzivaču dok ne napravite fil.
 
U mulitipraktiku umutiti ABC sir sa svježim sirom i šećerom da postane kremasta smjesa, staviti u posudu i miksajući lagano dodati jedno po jedno jaje, postepeno dodati kakao, gustin, vaniliju i rum, a na kraju otopljenu čokoladu.
 
Fil posipati preko kore i peći na 180 stupnjeva Celzijevih oko 20 minuta zatim smanjiti na 150 stupnjeva Celzijevih i peći još oko pola sata.
Ostaviti da se ohladi u pećnici, zatim staviti u hladnjak preko noći i tek tada skidati obruč.
Ukrasiti po želji, iako je savršena crna kraljica i bez toga.
Dobar tek!

Sastojci:

Kora:

  • 300 g čokoladnog keksa
  • oko 100 g otopljenog maslaca
  • (1 list oblatne)
Fil:
  • 500 g svježeg sira
  • 250 g ABC svježeg krem sira
  • 250 g mliječne čokolade
  • 150 g šećera
  • 50 g kakaa
  • 2 jaja
  • 1 žlica gustina
  • 1 čep ruma
  • 2 vanilin šećera