Torta "Proljetno sunce"

Mirsada Begović Marković
Autor:

Mirsada Begović Marković

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Žuta krema:

Pjenasto izmješajte jaja sa šećerom, dodajte prosijani gustin, vaniliju i cca 1 dl hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte do vrenja, pa smanjite na najslabije I dodajte smjesu sa jajima. Stalno miješati sa pjenjačom da vam ne zagori ili se ne stvore grudice.

Krema:

Krema mora biti kao jako gusti puding inače će vam se brzo raspati kad ju namažete na kore. Kad se krema malo prohladi dodajte na listiće narezani maslac, promiješajte. Ostavite da se hladi (često miješajte kremu dok se hladi jer se stvori korica, pa se osjeti dok jedete, ostanu grudice ili prekrijte kremu prozirnom folijom, istisnite sav zrak I dobro poravnajte, jednostavno priljepite foliju za kremu).

Krema 2:

Istucite šlag pjenu sa krem fixom, dodajte plavo vrhnje I ABC sir, dobro promiješajte

Slaganje:

Stavite prvu  koru u kalup za tortu (kojem možete skinuti stranice), premažite žutom kremom, stavite pola vrećice zamrznutog voća, premažite bijelom kremom. Zatim poklopite drugom korom, slobodno malo pritisnite koru, ponovite postupak, žuta krema, voće, bijela krema.

Ostavite da stoji u kalupu minimalno 3-4 sata, pa premažite I ukrasite šlagom. Ako ćete tortu jesti drugi dan, ostavite ju u kalupu, pa tek taj dan premažite šlagom.

Napomena: voće će malo puštati tekućinu, ali to je normalno.

Sastojci:

Kore:
2 okrugle gotove (od bjelanjaka) kore (promjer 26)
-možete ispeći svoje, ali ja baš nemam dobru pećnicu, pa nisam zadovoljna homemade ishodom pečenja.

Žuta krema:
5 jaja
5 žlica šećera
1 vanilij šećer/ili 1 žličica ekstrakta od vanilije
½ l mlijeka
3 pune žlice gustina
100 g maslaca

Bijela krema:
1 vrećica šlag pjene u prahu
2 dl plavog vrhnja
150 g ABC sira
1 krem fix

Voće:
1 paket smrznutog bobičastog voća/ili maline

250 ml vrhnja za šlag za ukrašavanje + 1 krem fix (po potrebi pošećerite šlag ako vam je neutralnog okusa)