Zapečene slatke tagliatelle

Vesna V.J.
Autor:

Vesna V.J.

PODIJELI SA PRIJATELJIMA:

Priprema:

Skuhati tagliatelle, rasporediti u dublju nauljenu (maslinovim uljem) tepsiju.
Na laganoj vatri rastopiti 250 g ABC sira i umiješajte s maslinovim uljem i medom da se dobije homogena masa.
Skinuti sa vatre i dodati bademe, orahe, grožđice i 1 vanilin šećer.
Gotovu masu preliti preko tagliatella i staviti u pećnicu. Peći na 200°C, 15-20 minuta, dok ne porumeni.
Preliti masom od 4 zamućena jajeta, 250 g ABC sira i 1 vanilin šećera.
Vratiti u pećnicu, pojačati na 250°C i ostaviti jos 5 min.
Na kraju posuti cimetom.
Rezati na kocke i servirati uz mlijeko sa cimetom.
 

Sastojci:

3 žlice maslinovog ulja
500 g ABC sira
2  vanilin sećera
100 g mljevenih oraha
50 g mljevenih badema
50 g grožđica
100 g bagremovog meda
400 g tagliatella
4 jaja
cimet