Riblji klasik s blagim i svježim okusima – idealno za lagani ručak ili posebnu večeru.
500 g fileta bakalara
3 žlice brašna
1 žlica maslaca
1 žlica maslinova ulja
2 češnja češnjaka
1 puna žličica senfa
1 žličica svježeg ili sušenog kopra
100 g ABC fit
50 ml bijelog vina
150 ml vode ili temeljca (ribljeg ili povrtnog)
Sol, papar
Filete bakalara odmrznite, osušite papirnatim ubrusom, začinite solju i paprom pa uvaljajte u brašno.
U tavi zagrijte maslac i ulje pa prepecite filete bakalara s obje strane dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite iz tave.
Smanjite vatru pa na preostalu masnoću dodajte češnjak, kopar, senf i ABC fit. Sve zalijte vinom i vodom pa promiješajte dok ne dobijete jednoličan umak. Dodajte sol i papar te pustite da umak zavrije.
Kada umak zavrije, u njega vratite filete bakalara pa kuhajte uz krčkanje još 15-ak minuta tj. dok bakalar ne bude kuhan, a umak se ne zgusne i reducira.
Poslužite uz pire krumpir i povrće kuhano na pari. Dobar tek!
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.