Baskijski cheesecake s pistacijom

za 10 osoba
45 min + hlađenje
srednje zahtjevno

Sastojci

Za kalup promjera 20-22 cm

400 g ABC sira
200 g mliječnog vrhnja za šlag
4 jaja
100 g šećera
40 g glatkog brašna
200 g paste od pistacije

Recept by: Matejka

Ispiši recept

Priprema

Pećnicu zagrijte na 210°C, a kalup za tortu sa svih strana obložite papirom za pečenje.

Pjenjačom dobro izmiješajte ABC sir, šećer i vrhnje za šlag, a zatim dodajte jedno po jedno jaje i umiješajte.

Na kraju umiješajte pastu od pistacije te prosijano brašno.

Kad dobijete glatku, svilenkastu smjesu, prelijte je u pripremljeni kalup.

Pecite oko 35 – 40 minuta. Torta mora dobiti tamnu boju, a u samom centru ostati još mekana.

Izvadite i ohladite te ostavite u hladnjaku najmanje 8 sati prije posluživanja. Dobar tek!

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Matejka

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi