Ova poznata palačinka iz pećnice idealna je za doručak ili popodnevnu užinu uz šalicu toplog čaja.
Kockica maslaca za tavu, oko 30 g
3 jaja L veličine, sobne temperature
30 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
140 ml mlijeka, sobne temperature
70 g glatkog brašna
Prstohvat soli
2 jabuke
35 ml vode
60 g šećera
Malo limunovog soka
1 žličica gustina
1 žličica cimeta
100 g ABC namaza
50 g kiselog vrhnja
65 g šećera u prahu
1 jabuka iskidana na fete, po želji
Jabuke ogulite te iskidajte na kockice. Dodajte ih u lonac s debljim dnom te stavite 35 ml vode, 60 g šećera te malo limunovog soka i na kraju dodajte žličicu gustina i cimeta.
Kuhajte uz miješanje 10-ak minuta ili dok se smjesa ne zgusne.
Pećnicu ugrijte na 220 stupnjeva. Tavu (koja može u pećnicu) promjera 24 -26 cm stavite u pećnicu kako bi se potpuno ugrijala.
U blender stavite jaja pa ih kratko izblendajte, oko 20-30 sekundi.
Sada dodajte mlijeko, vaniliju, šećer, brašno i sol. Ponovo izblendajte 30 sekundi.
Otvorite pećnicu, oprezno postavite kockicu maslaca na užarenu tavu. Čim se maslac otopi dodajte jabuke te preko svega prelijte smjesu iz blendera.
Pećnicu zatvorite te palačinku pecite 20-ak minuta, odnosno dok se ne napuše i ne porumeni.
Za to vrijeme pripremite kremu tako da sve sastojke kratko pomiješate pjenjačom ili mikserom.
Tavu oprezno izvadite iz pećnice, na Dutch baby stavite kremu i nekoliko feta jabuke. Poslužite odmah.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.