300 g mladog krumpira
125 g pastrnjaka
50 g peršina
50 g komorača
50 g mladog luka
125 g mrkve
250 g ABC krem sira
300 ml ulja lješnjaka
50 g maslaca
1 režanj bijelog luka
125 g crvenog luka
Vezica vlasca
50 g kiselog vrhnja
50 g glatkog brašna
sol, papar
1 l povrtnog temeljca
1 limun
Na otopljenom maslacu aromatiziramo bijeli luk.
Zatim dodamo sve povrće koje smo krupno narezali.
Sve skupa popržimo 10 minuta na srednje jakoj vatri.
Zalijemo s povrtnim temeljcem te posolimo, popaprimo i pustimo da se povrće skuha.
Juhu propasiramo i vratimo na laganu vatru.
ABC sir izradimo s malo juhe i kiselim vrhnjem u posebnoj posudi.
Juhi dodamo sok od limuna te ju zgusnem sa maslacem i brašnom po potrebi.
Na kraju umiješamo temperirani ABC sir i kiselo vrhnje.
Juhu poslužimo u toplom tanjuru s par kapi hladno prešanog ulja lješnjaka i začinskim biljem po želji.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.