Pizza s tartufima

za 2 osobe
120 min
srednje zahtjevno

Sastojci

Tijesto:

200 g brašna s visokim postotkom bjelančevina (manitoba)
Veliki prstohvat soli
1 žličica šećera
1 žličica (3 g) suhog kvasca
1 žlica maslinova ulja
130 – 140 g vode

Nadjev:

2 – 4 žlice maslinova ulja
250 g gljiva po izboru
2 češnja češnjaka
Sol i papar
100 g ABC svježeg krem sira tartufi
100 g mozzarelle
Dvije šake rukole

Recept by: Matejka

Ispiši recept

Priprema

Od svih sastojaka za tijesto umijesite grubo tijesto, samo dok se sastojci ne povežu u kuglu. Stavite ga u čistu posudu pa pokrijte plastičnom folijom.

Nakon 15 minuta napravite rastezanje i preklapanje (tj. strech & fold) pa ponovno stavite tijesto na odmor 15 minuta. Ovo ponovite tri puta.

Nakon zadnjeg odmora, radnu plohu namočite s malo vode. Isipajte uzdiglo tijesto pa njime 10-ak puta lupite o površinu te ga preklopite (slap & fold). Poklopite zdjelom i ostavite još 15 minuta da odmara.

Za to vrijeme pripremite gljive: očistite ih četkicom i narežite na listiće pa pržite na zagrijanom maslinovom ulju na jakoj vatri dok ne postanu zlatne i suhe. Dodajte sol i papar te sjeckani češnjak pa pržite još kratko. Ohladite.

Pećnicu zagrijte na 250°C te u donju trećinu stavite pleh na kojem ćete peći pizze.

Na radnu plohu stavite dasku i pospite je kukuruznom palentom ili oštrim brašnom.

Tijesto rukama raširite u oblik kruga, pažljivo i postupno. Možete koristiti i valjak.

Tijesto prelijte s malo ulja pa po njemu rasporedite žličice ABC svježeg krem sira tartufi, natrganu mozzarellu i gljive.

Prebacite u vrući pleh i pecite 8 – 10 minuta tj. dok pizza ne dobije lijepu boju.

Prije posluživanja dodajte rukolu i po želji prelijte s još malo maslinova ulja. Dobar tek!

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Matejka

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi