Savršeni spoj hrskavog tijesta, nježnog sira, aromatičnih gljiva i luksuznog okusa tartufa
200 g brašna s visokim postotkom bjelančevina (manitoba)
Veliki prstohvat soli
1 žličica šećera
1 žličica (3 g) suhog kvasca
1 žlica maslinova ulja
130 – 140 g vode
2 – 4 žlice maslinova ulja
250 g gljiva po izboru
2 češnja češnjaka
Sol i papar
100 g ABC svježeg krem sira tartufi
100 g mozzarelle
Dvije šake rukole
Od svih sastojaka za tijesto umijesite grubo tijesto, samo dok se sastojci ne povežu u kuglu. Stavite ga u čistu posudu pa pokrijte plastičnom folijom.
Nakon 15 minuta napravite rastezanje i preklapanje (tj. strech & fold) pa ponovno stavite tijesto na odmor 15 minuta. Ovo ponovite tri puta.
Nakon zadnjeg odmora, radnu plohu namočite s malo vode. Isipajte uzdiglo tijesto pa njime 10-ak puta lupite o površinu te ga preklopite (slap & fold). Poklopite zdjelom i ostavite još 15 minuta da odmara.
Za to vrijeme pripremite gljive: očistite ih četkicom i narežite na listiće pa pržite na zagrijanom maslinovom ulju na jakoj vatri dok ne postanu zlatne i suhe. Dodajte sol i papar te sjeckani češnjak pa pržite još kratko. Ohladite.
Pećnicu zagrijte na 250°C te u donju trećinu stavite pleh na kojem ćete peći pizze.
Na radnu plohu stavite dasku i pospite je kukuruznom palentom ili oštrim brašnom.
Tijesto rukama raširite u oblik kruga, pažljivo i postupno. Možete koristiti i valjak.
Tijesto prelijte s malo ulja pa po njemu rasporedite žličice ABC svježeg krem sira tartufi, natrganu mozzarellu i gljive.
Prebacite u vrući pleh i pecite 8 – 10 minuta tj. dok pizza ne dobije lijepu boju.
Prije posluživanja dodajte rukolu i po želji prelijte s još malo maslinova ulja. Dobar tek!
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.