Ako volite slanutak, falafel ili humus, onda je ovaj recept za vas. Falafel burger, umak od sirnog namaza, jogurta i vlasca te mekano pecivo.
4 peciva za burger
1 manji ljubičasti luk
400 g slanutka iz konzerve
65 g brašna od slanutka ili zobenih posija
1 žličica soli
0,5 žličice papra
2 žličice usitnjenog češnjaka
1 žlica maslinovog ulja
1 žličica suhog peršina ili svježeg
Salata
1 veća rajčica
200 g ABC sirnog namaza Classic
200 ml jogurta
2 češnja češnjaka
Šaka vlasca
Luk usitnite te stavite po strani. Češnjak usitnite te stavite po strani. Rajčicu operite, posušite te izrežite na fete.
U posudu od sjeckalice stavite procijeđeni slanutak. Dodajte mu usitnjen luk, češnjak, brašno, sol, papar, peršin te maslinovo ulje.
Pulsirajte dok ne postignete povezanu smjesu.
Sada odvojite po 100 g smjese te oblikujte u burgere.
Pržite u tavi na malo masnoće oko 5 minuta sa svake strane na srednje jakoj vatri.
Za umak pomiješajte sirni namaz, jogurt, usitnjeni češnjak i vlasac.
Pecivo prepolovite, stavite po list salate pa na to pečeni burger od slanutka.
Posložite po fetu rajčice te umak od sirnog namaza.
Preklopite s gornjim dijelom peciva i uživajte u svakom zalogaju.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.