ABC Classic i pečene šljive pretvaraju ovaj domaći sladoled u pravo ljetno zadovoljstvo.
oko 500 g očišćenih šljiva
1 žličica cimeta
2 – 3 žlice meda
300 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
200 g ABC svježi krem sir Classic
300 g mliječnog vrhnja za šlag
Pećnicu zagrijte na 200°C te pripremite vatrostalnu posudu.
Šljive očistite i operite pa narežite na četvrtine. Pospite ih cimetom i medom, izmiješajte i prebacite u vatrostalnu posudu.
Pecite 10 – 15 minuta tj. dok potpuno ne omekšaju, a zatim ih izgnječite vilicom i pomiješajte sa sokovima koje su pustile. Ohladite.
Za to vrijeme zajedno izmiješajte zaslađeno kondenzirano mlijeko i ABC Classic.
Zasebno miksajte vrhnje za šlag dok ne dobijete meki šlag, a zatim sjedinite te dvije kreme.
U posudu za zamrzivač stavite sloj kreme pa lagano umiješajte nekoliko žlica šljiva. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve šljive i svu kremu.
Zaledite najmanje 8 sati.
Prije posluživanja ostavite 10 minuta na sobnoj temperaturi.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.