Bogata, aromatična fritatta s vlascem i povrćem odličan je odabir za doručak ili večeru. Za još kompletniji obrok, u fritattu dodajte i prepečenu svježu kobasicu, komadiće piletine ili kuhanu šunku.
8 jaja
80 g mlijeka
100 g ABC svježeg krem sira vlasac
150 g feta sira
2 žlice maslinova ulja
2 češnja češnjaka
Oko 300 g povrća po izboru
(poriluk, brokula, tikvica, rajčica, bundeva…)
Sol i papar
Svježi vlasac za posipanje
Pećnicu zagrijte na 190°C.
U tavi debljeg dna koja može i u pećnicu (idealno od lijevanog željeza) zagrijte maslinovo ulje. Dodajte usitnjeni češnjak, a zatim i ostalo tvrđe povrće koje ste očistili i narezali.
Po ukusu dodajte malo soli i papra pa pirjajte dok povrće ne omekša, 10-ak minuta. Na kraju umiješajte mekše povrće poput rajčica ili paprika, koje nije potrebno pirjati.
U međuvremenu u zasebnoj zdjeli izmiješajte ABC svježi krem sir vlasac s mlijekom i jajima. Dodajte soli i papra te 2/3 feta sira.
Pripremljeno povrće ravnomjerno raspodijelite po dnu tave pa prelijte smjesom od jaja.
Po vrhu pospite preostali namrvljeni feta sir pa stavite u pećnicu.
Pecite oko 20 minuta tj. dok fritatta ne očvrste i dobije lijepu boju.
Pospite s malo sjeckanog vlasca i poslužite odmah.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.