300 g tjestenine po izboru
1 žlica maslaca
1 žlica maslinova ulja
1 manji luk ili 2 mlada luka
3 češnja češnjaka
200 g smrznutog graška
ribana korica 1/2 limuna
ABC svježi krem sir Tuna
200 ml povrtnog temeljca
1 žlica limunova soka
sol, papar
ribani parmezan
svježi peršin
Tjesteninu skuhajte u puno vruće vode, 1 minutu kraće nego što piše na uputama s pakiranja.
Dok se tjestenina kuha, na maslacu i ulju pirjajte sjeckani luk 5 – 6 minuta dok se omekša. Dodajte usitnjeni češnjak, limunovu koricu i grašak pa sve zajedno zapržite jednu minutu.
U povrće dodajte ABC tuna i zalijte temeljcem, promiješajte dok umak ne postane jednoličan pa kuhajte na laganoj vatri 10-ak minuta. Na kraju umiješajte limunov sok.
U umak dodajte ocijeđenu tjesteninu, začinite po ukusu i pustite da stoji poklopljeno 2 – 3 minute.
Poslužite posipano parmezanom i sjeckanim peršinom. Dobar tek!
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.