Savršena ravnoteža voćne svježine i kremaste baze – desert koji se jede bez imalo krivnje.
110 g mljevenih keksa
65 g otopljenog maslaca
300 g ABC svježi krem sir Fit
150 g grčkog jogurta
75 g javorova sirupa ili 50 g šećera
2 jaja
20 g škrobnog brašna ili proteina sirutke (whey, okus vanilija)
50 g malina + za posluživanje
Pećnicu zagrijte na 180°C te pripremite silikonski kalup za muffine.
Kekse i maslac izmiješajte pa u svaku košaricu kalupa utisnite oko 1 žlicu keksa.
Za kremu izmiješajte sve sastojke osim malina.
Maline izgnječite vilicom i u njih umiješajte 1/3 pripremljene kreme.
Na kekse stavljajte naizmjence bijelu i ružičastu kremu pa ih dodatno još izmiješajte čačkalicom kako biste dobili lijepi, mramorni efekt na površini.
Pecite oko 20 minuta tj. dok kolačići ne očvrsnu. Ohladite do sobne temperature, a zatim stavite u hladnjak na najmanje 3 sata. Pažljivo izvadite kad potpuno očvrsnu.
Poslužite ohlađene uz svježe maline ili preljev od ukuhanih malina.
Dobar tek!
Jedan kolačić bez wheya ima oko 4.5 g proteina, a s wheyom oko 5.8 g.
Ako nemate silikonski kalup, možete koristiti i klasični u koje umetnite papirnate košarice.
Kolačiće ćete moći izvaditi iz košarica kad se potpuno stisnu u hladnjaku.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.