Zaboravite sve što znate o cvjetači – u ovoj verziji s čipsom od kulena i ABC kulenom pretvara se u pravo slano otkriće.
1 veća cvjetača
3 žlice maslinova ulja
1 češanj češnjaka
1 žličica sušenog ili svježeg timijana
Sol, papar
100 g kulena
100 g ABC kulen
2 žlice grčkog jogurta
1 žlica pripremljenog aromatiziranog ulja
Zelena salata
Pećnicu zagrijte na 200° C, a veliki pleh obložite papirom za pečenje.
Cvjetaču narežite na odreske debljine oko 1 cm. Od jedne cvjetače dobit ćete tri odreska. Položite ih na pleh.
Maslinovo ulje izmiješajte s nasjeckanim češnjakom i timijanom, dodajte sol i papar. Tim uljem premažite cvjetaču pa pecite oko 15 minuta. Zatim odreske cvjetače pažljivo okrenite, i tu stranu premažite uljem pa pecite još 7 – 10 minuta tj. dok cvjetača ne omekša.
Za kremu pomiješajte sve sastojke.
Kulen pržite na tavi premazanoj s par kapi ulja dok ne postane potpuno hrskav. Položite na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće.
Cvjetaču poslužite na kremi od ABC sira, posipanu natrganim čipsom od kulena, uz zelenu salatu. Dobar tek!
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.