Kad jutro traži nešto lagano, a fino – omlet s ABC sirom i vlascem je uvijek dobra ideja.
3 jaja
1 žlica maslaca
50 g ABC vlasac
1 šaka rebrastog čipsa
Svježi vlasac
Sol, papar
Jaja razbijte u cjedilo iznad zdjelice pa unutar cjedila izradite vilicom dok u zdjelici ne ostane glatka, svilenkasta smjesa.
U tavi zagrijte maslac dok se ne zapjeni. Izlijte jaja i smanjite vatru na lagano.
Pecite uz pomicanje tave i čišćenje ruba tave špatulom. Omlet mora očvrsnuti s donje strane, a s gornje još ostati mekan, no ne sirov.
Sada skinite omlet s vatre. Pospite s malo soli i papra te uz donji rub iz slastičarske vrećice istisnite ABC vlasac u dugo liniji. Prebacite donji rub omleta preko sira pa uz pomoć špatule te naginjanja tave zarolajte omlet.
Prebacite na tanjur sa posluživanje, pospite mrvljenim čipsom, sjeckanim vlascem i svježe mljevenim paprom. Poslužite odmah, dobar tek!
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.