250 g ABC svježeg krem sira
50 ml slatkog vrhnja
15 g šećera u prahu
1 žlica ekstrakta vanilije
Malo ribane korice limuna
100 g sitno sjeckanih jagoda
200 g usitnjenog keksa s maslacem
400 g bijele čokolade
24 štapića za ražnjiće
Željena dekoracija
Izmiksajte sir da malo omekša. Dodajte šećer u prahu, vaniliju, koricu limuna i slatko vrhnje te umiješajte rukom.
Dodajte usitnjene kekse i jagode. Promiješajte. Ostavite smjesu u zamrzivaču sat vremena.
Mokrim rukama uzimajte komadiće smjese i oblikujte otprilike 24 podjednake kuglice, probušite ih štapićem i vratite u zamrzivač na par sati.
Otopite bijelu čokoladu, umočite štapiće i stavite ih u kuglice, vratite u hladnjak na koju minutu pa svaku kuglicu umočite u bijelu čokoladu, ocijedite višak, ukrasite po želji. Čuvajte u frižideru.
Napomena: Možete ih položiti na papir za pečenje i servirati ih poput pralina sa štapićem ili gotove štapiće zataknuti u stiropor, staviti u čašu i servirati poput lizalica.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.