1 kg mladog, sitnog krumpira
3 žlice maslinova ulja
1 žličica dimljene crvene paprike
2 žličice češnjaka u granulama
1 žličica soli
1 ljubičasti luk
1 krastavac salatar
300 g cherry rajčica
100 g otkoštenih zelenih maslina
2 – 3 žlice kapara
1 ABC mediteran
3 žlice limunova soka
3 – 4 žlice jogurta
1 žličica sušenog ili svježeg kopra
sol i papar po ukusu
Krumpir operite i kuhajte u puno vode 20-ak minuta tj. dok ne omekša dovoljno da ga možete probosti vilicom.
Iscijedite ga i ostavite da se osuši.
Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 220°C i veliki pleh obložite papirom za pečenje.
Papir premažite s malo maslinova ulja, a zatim na njega stavite kuhani krumpir. Čašom ili vilicom izgnječite svaki krumpir da postane plosnat. Pospite dimljenom crvenom paprikom, češnjakom u granulama te solju, a zatim prelijte maslinovim uljem.
Pecite oko 30 minuta tj. dok krumpir ne postane hrskav i lijepe boje.
Dok se krumpir peče narežite povrće za salatu te izmiješajte sastojke za preljev. Pomiješajte.
Netom prije posluživanja pečeni, vrući krumpir pomiješajte sa pripremljenom salatom. Dobar tek!
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.