Pečeno povrće i ABC Mediteran – jednostavna salata s mediteranskim šarmom!
1 cvjetača
1 konzerva slanutka, ocijeđenog i ispranog (240 g)
1 veliki batat (oko 400 g)
2 žličice češnjaka u granulama
1 žličica slatke crvene paprike
1 žličica mljevenog kumina
1 žličica soli
3 žlice maslinova ulja
šaka rukole
100 g ABC svježi krem sir mediteran
sok ½ limuna
2 žlice jogurta
1 žlica sjeckanog kopra ili 1 žličica sušenog
1 žličica meda
2 žlice sjemenki bundeve
Pećnicu zagrijte na 200°C, a veliki pleh obložite papirom za pečenje.
Cvjetaču narežite na manje komade.
Slanutak iscijedite i isperite pa dodajte cvjetači.
Batat ogulite i narežite na kockice.
Povrće prebacite u pleh i pospite začinima i maslinovim uljem pa sve dobro izmiješajte.
Pecite oko 25 minuta tj. dok povrće ne omekša i postane hrskavo. Malo ga ohladite.
Na tanjur za posluživanje stavite rukolu i pečeno povrće.
Za preljev izmiješajte sve sastojke pa prelijte preko salate. Dodajte sjemenke bundeve i poslužite odmah.
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.