Tartovi s karameliziranim bananama

za 8 osoba
60 minuta
srednje zahtjevno

Sastojci

Krema

  • 250 g brašna
  • 90 g šećera u prahu
  • 150 g maslaca
  • prstohvat soli
  • žličica ekstrakta vanilije
  • 1 jaje L veličine

Banane

  • 1 banana
  • 100 g smeđeg šećera
  • 15 g maslaca

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Priprema

  1. Brašno, šećer i sol stavite u posudu. Dodajte hladni maslac koji ste prethodno iskidali na manje komade.
  2. Vrhovima prstiju zdrobite sav maslac tako da ga povežete s ostatkom suhih sastojaka. Kada ste dobili smjesu nalik pijesku, dodajte razmućeno jaje i ekstrakt vanilije.
  3. Tijesto povežite rukama pa ga stavite u prozirnu foliju te ohladite na pola sata.
  4. Tijesto izvadite iz hladnjaka. Razvaljajte ga na papiru za pečenje na debljinu oko 2 mm.
  5. Razvaljano tijesto prebacite u pripremljene kalupiće. 
  6. Rubove lagano utisnite prstima kako bi se tijesto priljubilo za kalup. Vrhove koji prelaze rub kalupa odrežite nožem.
  7.  Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
  8.  Na tijesto postavite papir za pečenje i uspite keramičke kuglice za pečenje ili rižu. Pecite oko 25 minuta. 
  9. Pečeno tijesto izvadite iz kalupića i ostavite da se ohladi.
  10. Za kremu sve sastojke mikserom izradite pa napunite kalupiće od tijesta s pomoću slastičarske vrećice.
  11. Bananu izrežite na komade te ih uvaljajte u smeđi šećer.
  12. Na tavi otopite maslac te prepržite banane. Prohladite ih pa ih postavite na tartove te dodajte karamel koji iz tave.
  13. Poslužite ohlađene.
Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Nina Mrvica

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi