Arancini s tunom

za 6 osoba
120 min
jednostavno

Sastojci

Rižoto:

2 žlice maslinova ulja
1 manji luk
2 češnja češnjaka
200 g riže (arborio ili carnaroli)
100 g bijelog vina
Oko 450 g povrtnog ili ribljeg temeljca
100 g ABC tuna
20 g ribanog parmezana
Ribana korica ½ limuna
Sol, papar

Dodatno:

12 malih kuglica mozzarelle

Panada:

4 – 5 žlica glatkog brašna
2 jaja
4 – 5 žlica krušnih mrvica
Oko 300 g ulja za prženje

Recept by: Matejka

Ispiši recept

Priprema

Na zagrijanom maslinovom ulju dinstajte sjeckani luk dok ne omekša – 7 – 8 minuta. Dodajte nasjeckani češnjak, promiješajte pa dodajte rižu. Posolite i popaprite.

Zapecite rižu 3 – 4 minute uz povremeno miješanje, a zatim zalijte vinom.

Kuhajte dok riža ne popije tekućinu, a zatim malo po malo zalijevajte vrućim temeljcem uz miješanje, sve dok riža ne bude kuhana al dente, a rižoto kremast. Za to će vam trebati 20-ak minuta.

Skinite s vatre pa umiješajte ribanu limunovu koricu, ribani parmezan te ABC sir.

Ohladite do sobne temperature, a zatim stavite u hladnjak na 1 sat, dok se rižoto ne stisne dovoljno da možete formirati kuglice.

Sada oblikujte kuglice veličine po želji. Ukoliko želite, u središte svake kuglice možete dodati malu kuglicu  mozzarelle.

Kuglice panirajte na klasičan način – brašno, umućena jaja i krušne mrvice.

Pržite ih u vrućem ulju dok ne dobiju lijepu boju sa svih strana.

Poslužite odmah, dok su vruće, uz svježu salatu i umak od rajčice i bosiljka.

Dobar tek!

Ne gasi ekran

Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.

Recept by: Matejka

Ispiši recept

Slični recepti

svi recepti

Proizvodi

svi proizvodi