440 g ABC svježeg krem sira
160 g šećera
50 g maslaca
3 jaja
1 žumanjak
Sok i korica od jednog limuna
Domaći pekmez od jagoda
Vanilija
4 žlice rižinog brašna
100 g digestive keksa
Kekse samljeti, pa izmiješati s otopljenim maslacem i šećerom. Smjesu rasporediti u 6 teglica. Utisnuti uz pomoć žlice.
Za kremu je potrebno najprije sir razraditi mikserom pa dodati šećer, limunovu koricu i sok, vaniliju, dodati jedno po jedno jaje i na kraju žumanjak. Na kraja dodati rižino brašno. Smjesu rasporediti u teglice, ostaviti slobodno dva centimetra od vrha teglice budući da će smjesa tokom pečenja/kuhanja rasti.
Teglice smjestiti u duboki pleh, uliti vrelu vodu tako da budu teglice do polovice visine u vodi. Peći u zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva 20 minuta.
Ostaviti ih da se hlade u pećnici. Za to vrijeme pripremiti umak, pekmez zagrijati, ako je potrebno dodati vode, i rasporediti u teglice.
Ostaviti preko noći u hladnjaku da se dobro ohlade!
Spriječavanje automatskog gašenja ekrana vašeg uređaja može ubrzati potrošnju baterije.